Quin manteniment necessita l’aire condicionat?

En menys de dos mesos inaugurarem, oficialment, l’estiu i la demanda d’aires condicionats augmentarà marcant l’increment de les temperatures.

Si volem que l’aparell funcioni al 100%, hem de comprovar el seu funcionament regularment. Segons explica l’AFEC, l’Associació de Fabricants d’Equips de Climatització, els sistemes d’aire condicionat residencials requereixen un manteniment mínim que cal realitzar periòdicament de la mà d’un tècnic especialitzat.

Però, saps en què consisteix el seu manteniment?

. Unitat interior: A l’entrada “Per què són útils els filtres de l’aire condicionat?”, expliquem que els filtres ajuden a prevenir malalties com la rinitis al·lèrgica, que afecta d’entre el 10% i el 40% de la població mundial. En retenir una gran quantitat de partícules, com la proliferació de bacteris i fongs, convé netejar-los amb productes adequats i per experts. Normalment, només és necessari extreure el filtre per netejar-lo i desinfectar-lo.

Si els filtres estan bruts, notaràs que l’aire no refreda amb la mateixa potència que al principi. De manera que per garantir el bon funcionament de l’aparell, és recomanable netejar els filtres dues vegades l’any, abans de l’hivern i de l’estiu.

El que també pot passar és que les turbines o l’evaporador estiguin tapats. En aquest cas, el nostre tècnic de confiança serà el responsable d’arreglar-lo.

filtrado-aire-acondicionado

. Unitat exterior: Tot i que la majoria de les avaries són provocades per la brutícia que s’acumula als filtres, també és important revisar l’unitat externa i comprovar que no hi hagi res que pugui malmetre el seu funcionament com, per exemple, els papers o les fulles dels arbres.

El tècnic autoritzat farà les comprovacions pertinents per assegurar la pressió de gas i el correcte rendiment de l’aparell. 

Z12EM EXTERIOR

Els nostres experts en instal·lació i manteniment de sistemes de climatització recomanen disposar d’un aparell d’aire condicionat invertir, ja que serveixen tant amb fred com amb calor. A més a més, aquests sistemes reversibles ofereixen un considerable estalvi energètic perquè utilitzen la calor de l’aire exterior i l’introdueixen a l’interior de la vivenda.

Si detectes algun problema, no ho dubtis i confía en els nostres tècnics. Els 35 anys d’experiència en el sector de la climatització avalen el nostre servei centrat en la instal·lació i la reparació de tot tipus d’avaries dels aparells.

Per contactar amb nosaltres, truca’ns al 93 840 14 11 o envia’ns un correu electrònic a satace@acegranollers.cat. Si estàs pensant a comprar un aire condicionat o renovar la seva instal·lació abans que arribi l’estiu, ens pots demanar un pressupost a mida i t’ajudarem a fer-te la vida més fàcil.

DEMANA EL TEU PRESSUPOST A AQUÍ 

No Comments

Post A Comment