L’aire condicionat, la principal causa de refredat a l’estiu

aire_acondicionado_consejosEl canvi brusc de fred a calor és devastador. Que si ara sues, que ara entro en una tenda i fa un fred horrible. Clar, amb aquests canvis de clima és normal que el 20% dels espanyols ens constipem a l’estiu. I no només que agafem un bon constipat, sinó altres dolències com irritacions oculars i de la pell, lumbàlgies, afonies o faringitis, especialment en les oficines on hi ha un excés de fred i sequedat a l’ambient.

L’arribada de l’estiu sol anar acompanyada per una guerra pel control del termòstat. A més del fred, també hem de tenir en compte altres riscos laborals que repercuteixen a la salut com és la qualitat de l’aire.

Segons els especialistes, el funcionament i la recirculació de l’aire condicionat provoquen l’absorció de la humitat en les diferents estades i poden arribar a ressecar l’ambient per sota del 30%.

L’ús excessiu de l’aire condicionat pot ressecar les mucoses del nas i altres vies aèries al tractar-se d’un aire més sec, fent-les més vulnerables a una infecció: rinitis, faringitis, laringitis, bronquitis, pneumònies (en casos més severs), dermatitis, sequetat i irritació als ulls (especialment en els qui utilitzen lents de contacte) o maldecaps.

mujer_enferma_bis-1030x423

Aquests trastorns es poden prevenir mantenint una humitat relativa entre el 45% i el 65% per a qualsevol de les temperatures compreses entre els 23 i els 26 graus.


Recomanacions en ambients secs 

En casos d’ambients massa ressecs, es recomana respirar pel nas, ja que així l’aire entra en els pulmons a la temperatura corporal i amb el grau d’humitat necessari per evitar la sequedat de les vies respiratòries.

Un altre factor important de benestar és la velocitat de l’aire condicionat: a l’estiu és recomanable mantenir una velocitat mitjana màxima d’aire de 0,19 metres per segon.
El termòstat ha d’estar al voltant dels 25 graus a l’estiu, encara que cada persona és diferent i la seva temperatura òptima està condicionada per factors com el sexe, l’edat, el pes, l’activitat desenvolupada o el tipus d’indumentària, entre uns altres.

No Comments

Post A Comment