Espanya setena a la Classificació Internacional d’Eficiència Energètica

Espanya setena a la Classificació Internacional d’Eficiència Energètica

Segons l’American Council for an Energy-Efficient Economy (ACEEE), responsable de la tercera Classificació Internacional d’Eficiència Energètica, Alemanya segueix sent el territori amb més eficiència energètica del món, seguit per Itàlia i Japó – ambdós estan a la segona posició -. Espanya es troba al setè lloc per davant dels Estats Units i per darrere de països com França, Anglaterra i Xina.

Aquesta classificació és el resultat de tenir en compte les polítiques i els programes d’eficiència energètica dels 23 països que representen el 75% del consum energètic a nivell mundial. Per obtenir la informació, s’han establert 35 indicadors agrupats en quatre categories – edificació, indústria, transport i ús general de l’energia a nivell nacional -, que permeten puntuar aquests territoris del 0 al 100.

mapamundi-energia

Encara que Alemanya ha obtingut la màxima puntuació amb 73’5 punts, cap indret ha aconseguit els 100 punts i, per tant, podem concloure que hem de seguir treballant per a millorar les nostres bases d’eficiència energètica.

Els països amb pitjors puntuacions són Aràbia Saudí amb 15’5, seguit pel Brasil amb 32’5 i Àfrica del Sud amb 33.

Espanya esdevé més eficient en edificació i menys en transport

Si ens centrem en els quatre indicadors, podem observar que Espanya obté la millor puntuació en les polítiques d’edificació eficient – 17’5 punts – i la pitjor puntuació recau en la mètrica que mesura l’eficiència del transport amb 13 punts.

En la següent taula apareixen els resultats que Espanya ha obtingut a la classificació:

indicadors-espanya

Font: Calor y Frío i ACEEE

No Comments

Post A Comment