Es comença a aplicar la facturació de la llum per hores

A partir d’avui, 1 d’octubre, es posa en marxa la factura elèctrica per hores. Se’n beneficiaran els consumidors amb una potència contractada de menys de 10kW i que disposin d’un comptador intel·ligent connectat a la xarxa.

timthumb
A Catalunya, ara per ara, només existeixen 630.000 comptadors digitals amb aquests requisits, dels 2 milions de persones que tenen la tarifa regulada. La resta de clients que tinguin un comptador vell o intel·ligent sense connexió seguiran facturant amb el sistema antic, que marca uns paràmetres mitjans de consum.tema2

Aquest model de facturació permetrà calcular el preu a pagar de l’electricitat segons el consum i el preu de l’energia en cada moment, xifra que varia en funció del mercat o la meteorologia. Els clients podran aprofitar les hores del dia més barates –la nit i la matinada – i evitar les més cares – migdia i última hora de la tarda – per a utilitzar els electrodomèstics.

D’aquesta manera es podrà estalviar en el rebut de la llum, tot i que s’estima que aquesta rebaixa serà força petita: al voltant d’un euro al mes.

En la pàgina web Red Eléctrica de España es podrà consultar els preus de l’electricitat en funció de l’hora. La informació estarà disponible des de les 20:15h de l’endemà al web de l’operador del sistema i a través d’aplicacions mòbil.

No Comments

Post A Comment