Els 5 electrodomèstics que més consumeixen

consumo-electrodomesticosUn estudi de l’IDAE diu que les llars espanyoles gasten de mitjana uns 990€ anuals en consum elèctric. Sabies que més de la meitat correspon només al conjunt dels electrodomèstics? Et diem quin percentatge de despesa genera cada aparell perquè puguis optimitzar-ne l’ús i prendre una sèrie de rutines molt senzilles que t’ajudaran a estalviar.

1- Nevera, 30%. És pràcticament l’únic electrodomèstic que està en funcionament les 24h del dia, els 365 dies de l’any. Com optimitzar-ne el consum, doncs? Intenta tenir-la oberta el menys temps possible, no hi posis aliments calents i, sobretot, escull-ne un de classe A+++.

2- TV i ordinadors, 12%. La principal raó és el mode StandBy, que gasta el mateix que tenir l’aparell en funcionament. Així, per estalviar pots apagar-los totalment quan no els estiguis utilitzant

3- Rentadora, 11,8%. Posar-la en marxa quan està plena i utilitzar programes curts i en fred (o fins a 30ºC) sempre que sigui possible, ajudarà a estalviar en consum i en aigua.

4- Forn, 8,3%. Si intentes no obrir moltes vegades la porta mentre està en funcionament evitaràs que l’aparell faci un esforç per mantenir la temperatura interior. Cada cop que l’obres perd fins al 20% de l’energia acumulada!

5- Rentavaixelles, 6,1%. Si sabem optimitzar-lo, el rentavaixelles ens pot fer estalviar electricitat i aigua. Revisa amb regularitat que el filtre estigui net, assegura’t que està ben ple abans de posar-lo en funcionament i utilitza programes curts.

No Comments

Post A Comment