Dormir amb calor, es pot!

Dormir con calorSí, pots sobreviure a aquestes nits de calor sufocant. Segons l’OMS, les altes temperatures dificulten la conciliació del somni al 20% de la població. Els llençols s’enganxen, el pijama sobra i les hores van passant sense que tu puguis dormir.

A continuació, et donem uns trucs que et permetran dormir sense la necessitat d’encendre l’aire condicionat tota la nit.

1. Llençols fresquets. Els llençols de cotó són els millors per a aquesta època. Per què? Perquè faciliten la transpiració. Un bon truc és el de ficar els llençols a la nevera o en el congelador dins una bossa de plàstic uns minuts abans d’anar-te’n a dormir. D’aquesta forma, estaran fresquetes el temps necessari per agafar el son. Un altre truc és el d’usar la bossa d’aigua calenta i omplir-la d’aigua freda per refrigerar el llit.

2. Sigues creatiu: existeixen mètodes “casolans” per evitar que l’aire calent entri a l’habitació. Un d’ells és col·locar un ventilador en direcció a les finestres per impedir que entri l’aire calent. Davant de les aspes del ventilador, col·loca un bol amb aigua fred o gel perquè l’aire sigui més fresc. Si no tens un ventilador, pots posar un llençol mullat penjat de la finestra.

Trucos para dormir en las noches de calor

3. Pijama lleuger. En aquests dies tan calorosos, no existeix la vergonya. Si pots, aprofita per dormir nu.

4. Aplica compreses mullades amb aigua tèbia a les zones més sensibles a la calor, com són el coll, els colzes, els turmells o darrere dels genolls. El contacte amb l’aigua freda exercirà un estímul tèrmic que desencadena una vasoconstricció, provocant calor a la pell. En canvi, la calor provoca fred per la diferència amb la temperatura ambient.

5. Dormir arran de terra. Està comprovat que dormir arran de terra farà que estiguis encara més fresquets ja que la calor tendeix a concentrar-se cap amunt.

Trucos para dormir fresquito
6. Fes-te una dutxa d’aigua temperada abans d’anar a dormir. T’anirà perfecte per baixar la temperatura corporal i sentir-te net. A més, mantingues els peus frescos ja que la calor entra per aquesta extremitat. Rentar-los abans de dormir o mantenir-los fora del llit poden ser bons trucs.

7. Sopa coses fresquetes i lleugeres. Evita menjars copiosos i calents. Sopar un gazpacho, un iogurt o una amanida, alguna cosa fresca i lleuger. Ah!! I beu molta aigua!

8. Apaga les llums i els aparells electrònics. No val en stand by: gasten energia i segueixen emanant calor. I substituir les bombetes incandescents per fluorescents compactes: produeixen la mateixa llum però utilitzen una cinquena part de l’energia i emanen menys calor.

No Comments

Post A Comment