Com reduir definitivament la factura de la llum

estalvi-energeticEn el que portem del 2015, la factura de la llum ja ha pujat uns 12€ de mitjana (segons FACUA). Bona part del consum energètic a la llar va a parar a il·luminació, al frigorífic, a la calefacció i a la televisió.

Per evitar que la factura de casa teva sigui astronòmica, et donem uns quants consells per reduir el consum:

–  Desendolla els aparells. Encara que no t’ho sembli, el televisor en standby i el carregador del mòvil sempre endollat encara que el telèfon no estigui connectat, gasta fins un 15% del seu consum mitjà.

Baixar la calefacció 1ºC. Sabies que cada grau de més implica un increment de consum del 7%?

Instal·lar un termòstat. Programar la cal·lefacció ajudarà a reduir la despesa entre un 8 i un 13%.

Microones en lloc de forn. Sempre que puguem, utilitzem el petit electrodomèstic per estalviar entre 60 i 70% de consum energètic.

Escollir electrodomèstics eficients. Quan haguem de renovar-los, és convenient escollir només aquells que siguin més eficients i per tant, els que portin el distintiu A+++. La diferència pot ser del 80% de consum!

Netejar el frigorífic. En els frigorífics més antics, és convenientanar revisantlacapa de gel. Quan sigui superior a 3 mm cal descongelar-la i així, reduirem el consum un 30%.

Encaixar portes i finestres. Aquest truc té poc a veure amb l’electricitat, però revisar que aquestes tanquin bé pot suposar fins un 30% menys de consum en calefacció a l’hivern i d’aire condicionat a l’estiu.

 

Segueix els consells que et dona ACE Granollers i redueix en la factura de la llum!

No Comments

Post A Comment